Wie zijn wij

De Vestingh Foundation is opgericht door Robert Schellekens, oprichter en directeur/eigenaar van de Vestingh Paint & Craft (VPC).  

VPC bestaat sinds 2010 en is succesvol als verflabel en verfspeciaalzaak. Jarenlang heeft de VPC diverse goede doelen gesteund. Eind 2017 is VPC hiermee gestopt en op zoek gegaan naar nieuwe doelen om te ondersteunen. Tijdens die zoektocht raakte Robert in gesprek met partijen die uitlegden hoe urgent de situatie aangaande de waterproblematiek is en hoe je heel concreet levens van complete gemeenschappen kan veranderen door dit toegankelijk te maken. Hier is het idee van de Vestingh Foundation geboren. Een stichting die zich richt op het geven van drinkwaterinstallaties aan mensen die dat het hardst nodig hebben.

 

Daarnaast is VPC al geruime tijd bezig geweest om een ECO verf te ontwikkelen, zonder giftige stoffen. Hieruit is het idee ontstaan om dit met elkaar te verbinden. Een nieuwe verf, watergedragen, waarbij elk blik verf water geeft aan mensen waar dat het hardst nodig is.

De Vestingh Foundation wordt geleid door een driehoofdig bestuur:

Robert Schellekens, voorzitter

          Frank van Hooft, penningmeester

Frank Thunnissen, secretaris

De bestuurders ontvangen geen enkele vergoeding voor hun werkzaamheden, behoudens eventueel de vergoeding voor reiskosten (binnenlands).

Hierdoor kan de Vestingh Foundation vrijwel elke euro die er middels donaties binnenkomt besteden aan de doelstelling.